GÖR HELA VÄRLDEN TILL DIN ARBETSPLATS!

Nu har vi öppnat upp för anmäla till 2022 års instruktörsutbildningar på Öland.


25 April – 6 maj 2022
8 maj – 18 maj 2022

Vill du jobba som Kitesurfinginstruktör? Kanske jobba hos oss på Öland i sommar?
Nu arrangerar vi på Öland Kiteskola två instruktörsutbildningar efter varandra.

Omgång 1
ASSISTENT KURS (ATC) 25 april – 29 april 2022

IKO INSTRUKTÖR L1 (ITC) 2 maj – 6 maj 2022

Omgång 2
ASSISTENT KURS (ATC) 8 maj – 12 maj 2022

IKO INSTRUKTÖR L1 (ITC) 14 maj – 18 maj 2022

Examinator blir en av IKOs mest erfarna, Xavier Roussos. När du slutfört hela utbildningen blir du IKO instruktör Level 1.
Utbildningen inkluderar kursdokumentation och internationell certifiering. Som licensierad IKO instruktör håller du kitekurser enligt internationell standard, och kan arbeta på kiteskolor över hela världen.

SÅHÄR ANMÄLER DU DIG
Anmälan görs direkt till oss på info@olandkite.se. Uppge vilken av omgångarna du vill gå. Vi skickar sen ut en bekräftelse på anmälan och du har 14 dagars ångerrätt, enligt distanslag, därefter är anmälan bindande. När vi bekräftat din anmälan går du in och registrerar dig på IKO och betalar avgifterna dit. OBS! Att kandidater som väljer att gå både AITC och ITC har förtur. Vill man endast gå AITC är det möjligt i mån av plats. Vi fakturerar sedan själva kurskostnaderna separat.


ATC, ASSISTENTKURS – 3.990 kr

(IKO fee Ej inkluderat, det betalas direkt till IKO vid anmälan via webben)

5 dagar utbildning och du blir certifierad IKO assistent.

FÖRKUNSKAPER
• Minst 16 år
• Kunskap motsvarande IKO Kiteboarder nivå 4

Läs mer om kursen: https://www.ikointl.com/course/assistant-instructor


ITC, INSTRUKTÖRSKURS – 6.990 kr

(IKO fee Ej inkluderat, det betalas direkt till IKO vid anmälan direkt via webben)

5 dagar utbildning och du blir certifierad IKO Level 1 instruktör

FÖRKUNSKAPER
• Minst 18 år
• AITC certifierad
• Kan styra en båt
• Giltigt FÖRSTA HJÄLPEN certifikat
(Har du EJ finns möjlighet att att ta det mellan AITC och ITC, säg till direkt vid anmälan. Kostnad 1050 kr.)

Läs mer om kursen: https://www.ikointl.com/course/instructor-level-1


DET HÄR KAN DU FÖRVÄNTA DIG

IKO assistent och instruktörsutbildningarna är mycket gedigna. Det är fullmatade dagar med teori, praktik och faktiska kursmoment som gås igenom. Live-teaching med ”riktiga” elever såklart. Du får lära dig pedagogiken, utbildningsplaner, säkerhet, undervisning från båt, self rescue, tidvatten, strömmar, väder och vind.

TIDER…
Hela dagar från ca 9.00 – 16.00 med vår examinator, men behövs också en del kvällsarbete, självstudier och för teoretiska tester. Kan vara svårt att hinna med annat under dessa dagar. Har man att göra med väder som kan kräva en del anpassningar. Så tider kan behöva flexas lite.
Respektive utbildningar, ATC 5 dagar, ITC 5 dagar och för dom som behöver kommer eximinatorn ge en Första Hjälpen utbildning mellan ATC & ITCn (krav för att delta på ITCn).Hela utbildningen är 10 dagar, och sträcker sig delvis över helg och avslutas med examensprov.

OM JAG INTE KLARAR NÅGOT MOMENT…
Om du inte klarar provet under kursdagarna, eller av någon anledning väder och vind inte tillåter vissa delmoment så kan du göra det i efterhand. Gå Internship-timmar, antal avgör examinatorn och görs sedan hos ett IKO Center med en som minst Level 2 instruktör. Vi på Öland Kiteskola har både Level 2 & 3  instruktörer och kan erbjuda detta om det skulle bli aktuellt.


SÅ HÄR BOKAR DU

Anmälan görs direkt till oss på info@olandkite.se. Vi skickar sen ut en bekräftelse på anmälan och du har 14 dagars ångerrätt, enligt distanslag, därefter är anmälan bindande. OBS! Att kandidater som väljer att gå både AITC och ITC har förtur. Vill man endast gå AITC är det möjligt i mån av plats.


BOENDE

Boende finns för 295 kr/natt inkl. frukostbuffé, i samma byggnad som våra teoretiska lektioner kommer hållas, där vi skriver våra prov etc. Man delar rum med andra deltagare. Gemensamma ytor – kök, vardagsrum, badrum. Glöm inte meddela i anmälan om boende önskas. Egna lakan, handdukar.

Du bokar boende i samband med din kursbokning.