©Öland Kiteskola

Sofia Hilton – grundare av Öland Kiteskola

Sofia började kitesurfa sommaren 2010 och fastnade direkt, så en flytt från Stockholm till Solen & vindarnas Ö blev ganska snabbt efter det självklar och redan  våren 2011 gick flyttlasset. Sedan dess är hon på vattnet och kitear så ofta hon kan, vinter – vår – sommar – höst spelar ingen roll. Finns inga dåliga väder….

Som instruktör är hon noggrann, med tydligt fokus på säkerhet och att du som elev ska känna dig trygga med utrustningen och att hantera den säkert.

Förra året deltog hon i Swedish Open TT-boardercross-slalom och slutade efter 3 deltävlingar på en 3:e plats, och även en skön 2:a plats i TT course-racing.

Kitesurfing säsongen är i full gång och Öland Kiteskola kör kitekurser när det blåser, och det gör det ju nästan jämt här. Vi ser fram emot att ha dig som elev på kitekurs under 2018.


I våra kurser ingår all utrustning när du går din kitekurs, vi kör alltid på det senaste och vi på Öland Kiteskola väljer främst Airush under våra kurser. Airush Lithium är en stabil kite, med många bra egenskaper som passar in i vår skolverksamhet.

Övriga samarbetspartner är bl a Stockholm Kiteboardcenter och KronoCamping Saxnäs.

© Öland Kiteskola 2018, XNNAIR 12M, Sri Lanka