©Öland Kiteskola

Sofia Hilton

Vår huvudinstruktör och grundare av Öland Kiteskola
Sofia började kitesurfa sommaren 2010 och fastnade direkt, så en flytt från Stockholm till Solen & vindarnas Ö blev ganska snabbt efter det självklar och redan  våren 2011 gick flyttlasset. Sedan dess är hon på vattnet så ofta hon kan, vinter – vår – sommar – höst spelar ingen roll. Finns inga dåliga väder….

Sofia och har många år inom reklambranschen bakom sig men även flera utbildningar inom häst, som instruktör och coach bl a. Dom senaste åren har hon jobbat inom skola/förskola som pedagog, resurs.

Förra året deltog hon i Swedish Open TT-boardercross-slalom och slutade efter 3 deltävlingar på en 3:e plats, och även en skön 2:a plats i TT course-racing.

Under 8 veckor i vinter 2017/18 var Sofia på Sri Lanka, där hon inte bara kitesurfade och samordnade kiteresor, utan även gick IKO-utbildning mot att bli certifierad instruktör.

Och blickar vi långt framåt hittar ni oss även nästa år, i januari och februari 2019 på Sri Lanka. Mer information om resor dit kommer framåt hösten, så håll utkik och gå gärna in och gilla vår facebooksida här så ni inte missar nåt.

Men nu är ju den svenska säsongen i full gång och Öland Kiteskola har sin bas, Saxnäs Kitebeach, på Saxnäs Camping, strax norr om Ölandsbron. Här har vi fantastiska förutsättningar för att genomför en bra, rolig och spännande kurs.

Vi följer IKOs utbildningsplan. Läs mer om IKO, International Kiteboarding Organisation här


I våra kurser ingår all utrustning när du går din kitekurs, vi kör alltid på det senaste och vi på Öland Kiteskola väljer främst Xenon under våra kurser. Xenon har utvecklat en härlig, stabil kite, Xenon Air, med många bra egenskaper som passar in i vår skolverksamhet.

Övriga samarbetspartner är bl a Stockholm Kiteboardcenter och KronoCamping Saxnäs.

© Öland Kiteskola 2018, XNNAIR 12M, Sri Lanka